Del camp a la ciutat, amb molt afecte i il·lusió, Ana i Iván ens han presentat els tipus de raïm, els hem pogut provar i hem agafat les llavors dels diferents grans.
A més, ens han ensenyat com extraure el most del raïm! És més, han sigut els mateixos alumnes d'infantil els que han experimentat la sensació del xafat tradicional del raïm.
El seu tacte a l'esprémer-les, la seua aroma, sabor i colors. Els cinc sentits en acció!
Una vegada obtingut el suc del raïm hem afegit rent perquè la sucre del most es convertisca en alcohol. A aquest procés se li anomena fermentació:
Durant els dies de fermentació, els nostres alumnes de primer de primària són els encarregats de drenar els tancs per a airejar el vi, ja que l’oxigen ajuda al rent a treballar més ràpidament en la fermentació.
Observar els canvis del raïm i conéixer la vinya on creixen en el camp és, sens dubte, quelcom meravellós. Què increïble que és la naturalesa i què bé la saben respectar els nostres xiquets i xiquetes!
Compartir es viure! Gràcies Ana i Ivan!